logo

Het nieuwe jaar goed begonnen

De feestdagen zijn voorbij gevlogen en het nieuwe jaar ingeluid. De eerste woensdag van het jaar hebben we als gebruikelijk onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel gehouden. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren we dit jaar in Grand Café Centraal te vinden, alwaar we geproost hebben op een mooi nieuw muziekaal jaar.


Op zondag 27 januari waren we van de partij op de eerste editie van de "Dag van de Amateurkunst" georganiseerd door het Centrum voor de Kunsten in Eindhoven. We mochten daar de spits afbijten in Café C alwaar we een deel van onze show "Van Hollandse bodem" hebben opgevoerd. In het publiek bleken ware muziekkenners aanwezig die aan 1 foto genoeg hadden om "Venus" van Shocking Blue te raden en ze draaiden zelfs hun hand niet om voor een achterstevoren afgespeelde "Stiekem gedanst" van Toontje lager! Er werd enthousiast meegezongen en samen hebben we er een gezellige ochtend van gemaakt.

30-01-2018

Naamswijziging

Groep 78 zingt! ondergaat een metamorfose... De sfeer blijft hetzelfde, de dirigent en de leden ook, maar toch verandert er iets. Uw vertrouwde, favoriete koor wordt in een ander jasje gestoken en zal met een nieuwe naam door het leven gaan. Een naam die pakt, die inspireert en die beter aansluit bij waarvoor wij staan....

02-06-2018

Airtime voor Groep ’78 Zingt!

Voor de trouwe bezoekers van onze concerten is het geen nieuws dat tijdens onze laatste concert een vlucht boven Eindhoven werd geveild. Het heeft even geduurd voordat deze vlucht een feit werd. Er moest rekening worden gehouden met de beschikbaarheid van de piloot en een geschikt vliegtuig moest beschikbaar zijn. Het weer blijft een onvoorspelbare factor, maar op zondag 14 april kwamen alle benodigde factoren bij elkaar en kon de vlucht plaatsvinden. De winnaars worden door het voltallige bestuur van Groep ’78 zingt! verwelkomd. 2 van de gelukkigen wonen in de buurt en zouden het leuk vinden hun huis eens van boven te bezichtigen. Voor even kunnen onze winnaars vanaf een ereplaats de wedstrijd PSV - De Graafschap aanschouwen en met een rondje boven Eindhoven was de vlucht compleet. Een mooie vlucht is het geweest.

22-07-2019

We did it again!

Zondag 15 december 2019 was het weer zover. Onze kerstshow De kerstman draait door werd nogmaals gepresenteerd. De show werd deze dag opgedragen aan onze gitarist en tenor Martijn, van wie wij veel te vroeg afscheid hebben moeten nemen.
Na een jaar van hard werken en kerstliedjes zingen, zelfs op hete zomerdagen, stonden we deze keer met de show in het Vestzaktheater in Son. Wederom was het een gezellige middag en velen kwamen met ons optreden goed in de kerststemming.
Voor wie niet genoeg kan krijgen van Sparkle, houd deze site in de gaten! Binnenkort volgt meer informatie over onze nieuwe show. De voorbereidingen daarvoor zijn al in volle gang!

22-07-2019

Overlijdensbericht

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het plotselinge overlijden van onze gitarist Martijn. Martijn was 9 jaar lid van ons koor en vol enthousiasme leverde hij zijn muzikale bijdrage als gitarist binnen ons combo en als tenor. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe met dit verlies.

03-12-2019

We mogen weer!

Gisteren zijn door het RIVM de richtlijnen vrijgegeven die voorschrijven onder welke voorwaarden er weer gerepeteerd mag worden door koren en zanggroepen. In het kort komt het hierop neer:

  • Er mag weer gerepeteerd worden
  • Er moet te allen tijde tenminste 1,5m afstand zijn tussen koorleden
  • Stel op in zigzag-vorm, niet naast elkaar
  • lucht de ruimte in de pauze en aan het einde van de repetitie ten minste 10 minuten door

Helaas kunnen we door de grootte van onze groep niet terecht in De Boemerang. De eerstvolgende 2 repetities, 1 en 8 juli, zingen we in Het Dorpshuis in Acht, daarna verhuizen we tijdelijk naar het Vestzaktheater in Son.

Op deze manier kunnen we weer gaan werken aan ons concert in 2021!

01-07-2020

Pop-up korenzang

In september werd er in Eindhoven een pop-up koor georganiseerd waarbij iedereen die in een koor zingt welkom was. Het resultaat van het koor mag er wezen! Zie deze video op YouTube voor wat er gedaan is en hoe het eruit zag!

14-11-2021

Gitarist gezocht

Sparkle is op zoek naar een gitarist!

Interesse? Neem contact op en kom een keer kijken!

20-04-2022

Open repetities op 1 en 8 juni 2022

Op woensdag 1 en 8 juni houden we 2 open repetities op ons nieuwe adres: Trefcentrum Oude Toren, Oude Torenstraat 6b, 5623 PG Eindhoven. Op onze contactpagina zie je waar het centrum is. Iedereen met en zonder ervaring is van harte welkom om binnen te lopen en te kijken of zingen bij je past!

We repeteren zoals vanouds van 20:00 tot 22:00 uur.

Graag tot dan!

25-04-2022

Verhuisbericht

Per 25 mei is ons nieuwe repetitie-adres:

Sparkle Eindhoven
Oude Torenstraat 6b
5623 PG Eindhoven

Klik hier om deze plek op de kaart te zien

12-05-2022

Gratis zangworkshop

Op woensdag 21 en 28 september, en 5 oktober, geven we een gratis zangworkshop, om zangtechnieken te leren en om een lied met ons mee in te studeren. Kijk op de pagina over onze zangworkshop voor meer informatie en een inschrijfformulier.

26-08-2022

Foto’s kerstconcert 18 december 2022

Op 18 december hebben we een kerstconcert gehouden. Zie hier voor een aantal foto’s!

10-01-2023

Gratis zangworkshop

Op woensdag 13, 20 en 27 maart, geven we (voor de derde keer!) een gratis zangworkshop, om zangtechnieken te leren en om een lied met ons mee in te studeren. Kijk op de pagina over onze zangworkshop voor meer informatie en een inschrijfformulier.

31-01-2024

Categorie├źn