logo

Sparkle

Sparkle is een gemengd koor uit Eindhoven. In 1978 werd het koor opgericht. We hadden toen de naam Groep '78. We waren een jongerenkoor, verbonden aan de Vlokhovense kerk in Woensel, waar we ook regelmatig optraden. In de loop van de jaren zijn we ons steeds meer buiten de kerk gaan profileren en inmiddels bestaat ons repertoire voornamelijk uit lichte, hedendaagse popmuziek. Ook zijn onze repetities verplaatst naar buiten de kerk, daarvoor zijn we tegenwoordig wekelijks op woensdagavond in het gezellige Trefcentrum De Oude Toren te vinden.

De leden

Het koor telt rond de 20 leden, waaronder een combo bestaande uit een toetsenist en een bassiste. Onder leiding van onze enthousiaste dirigente Marieke, studeren we meerstemmige, hedendaagse, bekende nummers in. De leeftijd van de meeste leden ligt tussen de 20 en 65 jaar. Enkele leden zijn al bijzonder lang lid, bijna 30 jaar! Er is altijd ruimte voor nieuwe leden, dus ben je geïnteresseerd, je bent van harte welkom om een woensdagavond een repetitie bij te wonen en de sfeer van Sparkle te komen proeven. Vul hier het contactformulier in, om je komst aan te kondigen.

Ons repertoire

We repeteren wekelijks om een aantrekkelijk en breed repertoire te kunnen onderhouden met lichte popmuziek als basis. Ons repertoire bevat zowel oudere als recentere artiesten, zowel rustige ballads als swingende popsongs. Zo zingen we bijvoorbeeld Nederlandstalig, van Doe Maar, Guus Meeuwis, Marco Borsato tot Wim Sonneveld, Engelstalig waarbij kan worden gedacht aan de Beatles, Abba of Adèle en ook anderstalige nummers zijn vertegenwoordigd in ons repertoire. Enkele nummers zijn a capella, maar meestal worden we begeleid door het combo, bestaand uit een keyboard, een elektrische of akoestische gitaar en een basgitaar. Af en toe gebruiken we ook andere instrumenten zoals bijvoorbeeld het cájon, trom, tamboerijn of (dwars-)fluit. Zie hier voor ons repertoire.

Showtime!!!

Sinds een paar jaar presenteren we ieder jaar een show, met heel diverse liedjes binnen een thema, een spectaculair decor en foto’s en filmpjes op een scherm. Zo hebben we al meerdere vermakelijke voorstellingen weten te geven. Onze meest recente shows zijn ‘De kerstman draait door’ waarbij we kerstnummers gezongen hebben van over de hele wereld en ‘Van Hollandse bodem’ met Nederlandstalige nummers of anderstalige nummers van Nederlandse artiesten. Zie hier de trailer van onze kerstshow.